Türkiye’de 15 yaş ve üzeri nüfus içinde istihdam oranı erkeklerde %65,8 iken, kadınlarda bu oran %29,3 seviyesinde kalıyor. Kadınların iş hayatında daha fazla yer alması ve bu eşitsizliğin giderilmesi amacıyla Mükerrem Aydoğan, Ekim 2017’de Zonguldak’ta Mevsimlik projesini başlattı.
Mevsimlik, Zonguldak ve çevresindeki köylerde daha önce hiç çalışmamış kadınlara iş imkânı sağlarken, sofralarımıza da yaklaşık 40 çeşit ürünün taze ve mevsiminde ulaşmasını sağlıyor.
Ürünlerin bir diğer özelliği ise piyasaya sürülmeden önce Ar-Ge sürecinden geçirilmesi. Ürünler piyasaya çıkmadan önce şeflere gönderiliyor, onlardan gelen geri bildirimlere göre ürünler yeniden tasarlanıyor ve şeflerin onayı alınana kadar bu süreç devam ediyor.
Mevsimlik sadece bir sosyal girişim değil, aynı zamanda “Her Mevsim İyilik” adlı sosyal sorumluluk projesini de yürütüyor. Haziran 2018 – Haziran 2019 tarihleri arasında gerçekleşmesi planlanan dört mevsimlik projelere kaynak sağlamak amacıyla Mevsimlik web sitesi üzerinden yapılan her 10 TL’lik alışverişin 1 TL’si önceden belirlenmiş bir projeye ayrılıyor.
İlk desteklenen proje, Zonguldak’a bağlı Karaman Köyü’ndeki Amele Birliği Ortaokulu’nun zeka oyunlarına olan ihtiyacını karşılamak için satranç takımları, kelime ve matematik oyunları almak.
Mevsimlik’in doğal, kaliteli ve mevsiminde üretilen ürünleriyle tanışmak ve Zonguldaklı kadınlara ve projelerine destek olmak için web sitesini ziyaret edebilirsiniz.