Sokak Hayvanlarını Mutlu Eden Girişim: OrtakMama 0 2031

ortak-mama

Yalnızca İstanbul sokaklarında 250 binden fazla kedi ve köpek yaşıyor. Yetersiz beslenme, soğuk hava ve tedavi edilmeyen hastalıklardan dolayı bu kedi ve köpeklerin ömrü, maalesef ki evlerimizde beslediklerimizden çok daha kısa ve kalitesiz oluyor. Bu durumun çözümü için harekete geçen sosyal girişim OrtakMama, sokak hayvanlarının beslenme, barınma ve sağlık gereksinimlerini semt sakinlerinin karşılayabilmesini sağlıyor!

Büyük küçük herkesin oyun arkadaşı olan, sevdiğimizde içimizi ısıtan sokaktaki dostlarımız onlar. Ancak onların evlerimizdekiler kadar şanslı olduğunu söylemek oldukça güç. Her gün beslenmeleriyle ilgilenenleri, en ufak rahatsızlıklarında veterinere götürenleri yok. Ancak bunun farkında olan, onların düzenli beslenmeleri ve soğuktan korunmaları için bir şeyler yapmak isteyenler de var. OrtakMama, bu duyarlılığa sahip olanların işlerini kolaylaştırmak için harekete geçen bir sosyal girişim. www.ortakmama.com web sitesi üzerinden sokaktaki dostlarımızın kaç günlük mama ihtiyacını karşılamak istediğinizi seçip, sipariş verebiliyorsunuz. Yerel gönüllüler ve üniversite öğrencilerinin oluşturduğu dağıtım ekibi, vermiş olduğunuz siparişi yerlerine ulaştırıyor ve ardından sizlerle fotoğraf paylaşıyor.

OrtakMama, şimdilik sadece Beylikdüzü’nde faaliyet gösteriyor; ancak kısa zaman içerisinde İstanbul’un farklı yerlerine de yayılıp istediğiniz mama kabını manuel olarak seçmenizi sağlayacak. Ayrıca yine yakın zamanda, ödemesini komşularınla bölüşebileceğiniz düşük maliyetli barınaklarla sokaktaki dostlarımızı soğuklardan koruyabileceksiniz. 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir