Toplumsal Cinsiyet Eşitliği İçin Tasarım Odaklı Düşünme Çalıştayı 2 65439

Bu yılı “Tasarım ve İnovasyon Yılı” kapsamında çalışmalarıyla yürüten Lüleburgaz Belediyesi geçtiğimiz Haziran ayında Sosyal Girişimcilik Ödüller’ini düzenlemişti. Sosyal fayda ve girişimcilik alanına verdiği destekle çalışmalarına hız kesmeden devam eden Lüleburgaz Belediyesi; SOGLA ve Okan Üniversitesi Sosyal Girişimcilik ​ve Sosyal Sorumluluk Uygulama ve Araştırma Merkezi paydaşlığı ile Fikir Hızlandırma Kampını da başlatmıştı.

Tüm dünyada ve ülkemizde en ciddi problemlerden biri olan cinsiyet eşitsizliği ve kadın istihdamı ile ilgili çalışan Lüleburgaz Belediyesi SOGLab Sosyal Girişim Laboratuvarı Kurucusu ve Tasarım Direktörü Göksel Gürsel’in eğitmenliğinde ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği İçin Tasarım Odaklı Düşünme Çalıştayı’ projesini hayata geçirdi. İş dünyasında cinsiyet eşitsizliği ve hak ihlali gibi konular üzerinde çalışılan proje 27 – 28 Haziran 2018 tarihleri arasında Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi’nde ele alındı. Tasarım ve inovasyon odaklı üretimin öneminin vurgulandığı yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler hedefleyen çalıştay, kadın girişimcilerin ilgi odağı olmayı başarmış durumda.

Temel olarak insan hakları ve tasarım odaklı yenilikçi çözümler kadın girişimcileri güçlendirir durumda. Birçok STK ve sosyal sorumluluk projesinin hedef aldığı konunun Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nin de bir parçası olduğunu hatırlatalım. Yürütülen çalışmalar önümüzdeki 7 sene içerisinde hak ihlalleri ve eşitsizliğin çalışma hayatındaki olumsuzlukları çözüme kavuşturacağını; ekonomiyi ve toplumsal refahı olumlu yönde etkileyeceği yönünde. Temel hedefi Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ni gerçekleştirmek olan SOGLab ise destek verdiği çalıştay ile eşitsizliklerin önüne geçileceğine inanıyor.

“Tasarımı sosyal yaşamın içerisine entegre eden Lüleburgaz Belediyesi, 2017-2021 Stratejik Planı çerçevesinde 2016 Kadın Yılı ile sosyal boyutta farkındalık yaratmaya başladı. Bu alandaki faaliyetlerine Toplumsal Cinsiyet Eşitliği İçin Tasarım Odaklı Düşünme Çalıştayı ile devam eden Lüleburgaz Belediyesi, girişimcilik becerilerinin gelişerek fırsat eşitliği yaratılmasına zemin hazırlıyor.”

Lüleburgaz Belediyesi’nin 2018 İnovasyon ve Tasarım Yılı kapsamında gerçekleştirdiği projeleri ve detaylarını takip etmek için web sitelerini ziyaret edebilirsiniz.

Haber Kaynağı; https://www.aydinlik.com.tr/is-dunyasinda-kadin-erkek-esitligi-calistayi-is-dunyasi-temmuz-2018

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir