Üniversite Öğrencilerini Mutlu Eden Girişim: Askıda Ne Var?

Askıda Ekmek, eski bir Osmanlı geleneğidir. İhtiyaç sahibi kişilerin askıdan ekmek alabildiği, birbirini hiç görmeyen insanların birbirlerine destek olduğu bu gelenekten esinlenerek ortaya çıkan ‘Askıda Ne Var’, üniversite öğrencilerinin daha fazla sosyal aktiviteye katılmalarını, paylaşım kültürü kazanmalarını ve ihtiyaçlarını gidermelerini amaçlayan bir sosyal girişimdir.

2012 yılında kurulan Askıda Ne Var, üniversite öğrencilerinin yemek, kıyafet, kitap, yurt dışı stajı, tiyatro ve konser bileti gibi ürün ve hizmetlere ücretsiz ulaşmasını sağlıyor. Hem gönüllüler hem de markalar, askıya ürün ve hizmetlerini bırakabiliyor.

Bugüne kadar 250 bine yakın üniversiteliye ulaşan girişim, öğrencilerin ekonomik sıkıntılar nedeniyle çalışmasını istemiyor ve kendilerini en fazla geliştirebilecekleri dönemde bu gelişime katkı sağlıyor.

Eğer siz de Askıda Ne Var ekibi gibi düşünüyorsanız, desteğinizi buradan gösterebilirsiniz.

Önceki Yazı

Eşit-İM ile Bütün Çocuklar Eşit

Sonraki Yazı

Gençler İçin Sosyal Girişimcilik Programı’na Başvurular Devam Ediyor

Yorum Yaz

Yanıtınızı Ekleyin

Bültenimize abone olun

En son yazıların doğrudan e-postanıza iletilmesi için e-posta bültenimize abone olun.
Saf ilham, sıfır spam ✨