British Council, ”Türkiye’de Sosyal Girişimlerin Durumu” Araştırma Raporunu Açıkladı! 0 1604

British Council ve İstasyonTEDÜ liderliğinde, TED Üniversitesi, Ashoka Türkiye, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Koç Üniversitesi Sosyal Etki Forumu, Mikado Danışmanlık ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi işbirliğiyle yürütülen ‘Türkiye’de Sosyal Girişimlerin Durumu’ araştırma raporu açıklandı.
British Council’in 2009 yılında başlattığı ve 31 ülkede Küresel Sosyal Girişim Programı kapsamında yürütülen Türkiye’de Sosyal Girişimlerin Durumu araştırması raporu, bugünün dünyasında sosyal girişimlerin neden önemli olduğu ile sosyal girişimlerin gelecekteki potansiyelini ortaya koymayı ve toplumda sosyal girişimlerle ilgili fark yaratmayı amaçlıyor.
Araştırma raporuna göre sosyal girişimler; sosyal ya da çevresel etki yaratan, gelirinin yarısından fazlasını ticari faaliyetten elde eden ve karının çoğunu ana amaçları için kullanan kuruluşlar olarak tanımlanıyor. Bu tanım çerçevesinde, Türkiye’de yaklaşık 9 bin sosyal girişim olduğuna dikkat çeken raporda, Türkiye’deki sosyal girişimcilerin, başta ‘eğitim’ olmak üzere farklı alanlarda çalıştıkları görülüyor.
Sosyal girişimlerin güncel durumunun incelendiği rapor, sosyal girişimlerin 3 büyük şehirde yoğunlaştığını gösteriyor. Araştırma, sosyal girişimlerin yüzde 47.28’inin 35 yaş altında kişiler tarafından yürütüldüğü, yüzde 55’inin kadın liderler tarafından yönetildiği ve yüzde 83.6’sının yüksek derecede eğitimli olduğunu belirtiyor.
Küresel Sosyal Girişim Programı kapsamında yürütülen Türkiye’de Sosyal Girişimlerin Durumu araştırma raporu hakkında daha detaylı bilgi almak istiyorsanız tıklayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir