Uluslararası Sosyal Girişimcilik Çalıştayı İstanbul’da Toplandı 0 2696

İsmail Hilmi Adıgüzel koordinatörlüğünde toplanan Uluslararası Sosyal Girişimcilik Çalıştayı, 23 Temmuz – 2 Eylül tarihleri arasında Ayvansaray Üniversitesi’nin Merter kampüsünde düzenlendi.

Her geçen gün öneminin daha yoğun bir biçimde hissedildiği ‘sosyal girişimcilik’ kavramının her yönüyle ele alınması ve başarılı örneklerin incelenmesi için bir araya gelen katılımcılar, hazırlıklarını aylar öncesinden yaptı. 936 kişinin katılmak için başvurduğu çalıştaya 20 farklı ülkeden, 25 katılımcı katıldı.

Çalıştaya Türkiye’nin yanı sıra İtalya, Tunus, Çin, Pakistan, Kanada, Cezayir, Cezayir, Gürcistan, Hong Kong, Hindistan, Kırgızistan, İspanya, Romanya, İngiltere, Endonezya, Tunus, Yunanistan, Fas ve Mısır’dan gelen genç sosyal girişimciler katıldı.

Çin’den Pakistan’a birçok yerel ve uluslararası haber kanalı çalıştaya yer verirken; çalıştayın genç sosyal girişimciler tarafından organize edilmesi ve katılım sağlanmış olması dikkat çekti.

Çalıştayı Organize eden İsmail Hilmi Adıgüzel; “Büyük bir heyecan ile başladığımız çalıştay hazırlıklarını yine büyük bir heyecan ile tamamladık. Çalıştay süresinde katılımcıların ülkelerindeki 450 başarılı sosyal girişimi inceleme fırsatı bulduk. Örnekleri incelerken yer aldıkları sektör ve uyguladıkları disiplinlerine göre kategorize ederek başarılarının altındaki nedenleri de inceleme fırsatı yakaladık.” dedi.

“Sosyal Girişimcilik Bu Toprakların Geleneklerinde Var”

Tüm bu başarılı örnekleri bir kitap haline getireceklerini ifade eden Adıgüzel, “Amacımız uluslararası arenada başarılı sosyal girişimcilik örneklerinin bir araya getirilmesini sağlayıp yeni sosyal girişimcilere ilham olmasını sağlamak. Özellikle ülkemiz için konuşacak olursak sosyal girişimciliğin tarihsel süreçte çok fazla örneğine sahibiz. Fakat gençler bu kavramı tanımıyorlar. Anlatıldığında çok heyecanlanıyor ve içerisinde olmak istiyorlar. En güzel tarafı da hemen hayal kurmaya başlıyorlar. Hayallerini kurmalarına ortak olmak inanılmaz bir duygu. Toplumsal fayda konusunda örf ve adetlerimizde birçok güzel uygulama var. Bu uygulamaları ticari hayatımız ile entegre etmeyi başardığımız gün çok güzel örneklerin çıkacağından hiç şüphem yok.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir