2018 Sosyal Girişimci Ödülünün Sahibi: Tülin Akın 0 2174

Schwab Sosyal Girişimcilik Vakfı, yenilikçi yaklaşımları ve küresel etki potansiyellerinden dolayı, 11 kuruluştan 12 girişimciyi 2018 Yılı Sosyal Girişimcileri olarak seçti. Ödül alanlar arasında, Türkiye’nin başarılı sosyal girişimcisi Tülin Akın yer aldı. 2018 ödüllerini kazananların uygun maliyetli ve ölçeklenebilir çözümler geliştirdikleri konular arasında kırsalda dijital dönüşüm, genç kızların eğitimi, cinsel şiddet ve afet yardımı yer aldı.

2018 ödüllerini kazanan sosyal girişimcilerle ilgili detaylı bilgileri almak için: https://www.schwabfound.org/latest-awardees sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Tülin Akın Kimdir?
TABİT Akıllı Tarım Teknolojileri AŞ. kurucusu Tülin Akın, doğduğundan beri Anadolu’nun birçok yerini dolaşmıştır. 2004 yılında öğrenciyken kurduğu tarimsalpazarlama.com ile Türkiye’de birçok ilke imza atmıştır.

Bankalarla birlikte çiftçi kredi kartlarını modelleyerek, çiftçinin zarar görmeden finans kaynağa erişimini sağladı ve bunları anlatmak için yaklaşık 12.000 köye ziyaretler gerçekleştirdi.

Vodafone ile birlikte Vodafone Çiftçi Kulübü`nü kurdu ve çiftçiye özel uygulamalarla 1 milyon 400 bin çiftçiye ve ailesine bilgi ve hizmet ulaştırarak tarımda erken uyarı bilgilendirmelerini başlattı.

2012 yılında Türkiye Ziraatçılar Derneği’nden Tarımsal Ticareti Geliştirme Ödülü, 2013 Sabancı Vakfı’ndan Türkiye’nin Fark Yaratanı, 2013 JCI – TOYP Dünya’nın 10 Başarılı Genci Girişimcilik Ödülü, 2013 Anita Borg Institute Uluslararası Sosyal Etki Ödülü, 2013 Garanti -KAGİDER Yılın Kadın Sosyal Girişimcisi Ödülü’nü aldı ve 2014 yılında “Barış için iş” dalında Nobel’e aday gösterildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir