Accelerate2030 Türkiye Finalistleri Belli Oldu 0 1601

Accelerate2030

Impanct Hub, Anadolu Efes ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı işbirliğiyle hayata geçirilen Accelerate2030 Programı’nın Türkiye finalistleri belli oldu.

Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nin gerçekleşmesine katkı sağlayacak sosyal girişimcileri destekleyen Accelerate2030, önce yerel sonra da global düzeyde gerçekleştiriliyor. Programa, çevresel ve sosyal sorunlar için çözüm geliştiren tüm sosyal girişimciler katılabiliyor. Davet edilen girişimciler ise ülkesel olarak başarı gösteren fikir ve uygulamalarını, farklı bölgelere duyurma şansı yakalıyor.

Accelerate2030 Programı’na Türkiye’den 50’yi aşkın sosyal girişimci başvurdu ve aralarından seçilen 10 finalist, Impanct Hub İstanbul’da gerçekleşen final etkinliğinde sahneye çıktı. Jürinin en çok puan verdiği ilk dört sosyal girişim ise Biolive, Naturansa, Joon ve Tolkido oldu. Seçilen girişimler, Türkiye’de sürecek 6 aylık destek programına dahil olabilecek ve Ekim ayında Cenevre’de düzenlenecek finale başvurabilecek.

“Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ne katkı sağlamayı hedefliyoruz”

Final etkinliğinde konuşan Anadolu Efes Türkiye Genel Müdürü Tuğrul Ağırbaş, “Girişimcilik ekosistemini desteklemeyi çok önemsiyoruz. Hem sektörümüzü ileriye götürecek teknolojik girişimleri hem de toplumumuza katkı sağlayacak sosyal fayda odaklı girişimleri destekliyoruz. Tüm faaliyetlerimizde Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ne katkı sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

UNDP Türkiye Stratejik Ortaklıklar ve Özel Sektör Yöneticisi Hansın Doğan da konuşmasında, “Pazar odaklı çözümlerle Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ne daha hızlı ulaşılabilir” diyerek sözlerine şu şekilde devam etti: “Şirketler iş planlarına küresel hedefleri entegre ettiklerinde hem şirketler hem toplum bundan faydalanabilir. Accelerate2030 kapsamında desteklenecek girişimler büyük şirketlere de örnek olacak.”

SOSYAL FAYDA SAĞLIYORLAR

Accelerate2030’da finale kalan girişimlerin tümü bir sosyal fayda sağlıyor.

Plastiklerin doğada yarattığı problemleri en aza indirgemek ve biyoplastik pazarındaki eksiklerini gidermeyi amaçlayan Biolive, zeytin çekirdeği ve atıklarından doğal biyoplastik granüller üretiyor.

Evrende var olan besin döngüsünden yola çıkan Naturansa, bilimsel ve teknolojik çalışmalar ile modern ve sürdürülebilir ekolojik ürünler üzerine çalışıyor.

Joon, temel üretim becerisine sahip olan ancak çeşitli sebeplerden dolayı geçimini sağlayamayan bireylerin topluma, sosyal ve ekonomik katılımlarını kolaylaştıran bir sosyal girişim olarak karşımıza çıkıyor.

Konuşma problemi yaşayan otizmli çocuklara kişiselleştirilmiş eğitimi mümkün kılmak amacıyla yola çıkan Tolkido ise onlar için görsel eğitim kartları üretiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir